čtvrtek 19. prosince 2013

Záhada svatého Mikuláše

Princezna je níže. O:)
Drabble do soutěže Klubu pisálků, první kolo, téma čert. Kupodivu jsem postoupila dále, takže zřejmě získalo víc než 15 bodů z 20. Což je... podivné. A já bych si měla jít někam na léčení sebevědomí. 
Mimochodem, má drahá Nits mi vytvořila úvodku speciálně pro drabble (přeci ji nebudu otravovat pokaždé jen kvůli sto slovům). A strašně se mi líbí, víte? :3

Holčička udiveně vzhlédla od domečku pro panenky. Něco se dělo, něco ve vedlejší místnosti vydávalo podivné zvuky. Byla zvědavá, odložila hračku na deku, a pak přicupitala ke dveřím, natáhla se ke klice a nakoukla dovnitř. Rodiče stáli u stolu, bráška se šklebil, ale co bylo hlavní, stáli tam také tři zcela pro ni neznámí lidé. Jeden měl berlu, která by snad dle jejího mínění mohla být z cukru, druhý měl zvláštní křídla, trochu nakřivo, ale stejně krásné, hned by mu je vzala! A ten třetí… nějak divně se tvářil a něco blekotal, v kudrnatých vlasech měl růžky. Pochopila.
„Jé, ovečka!“ 

1 komentář:

  1. Když člověk přemýšlí, tak z toho vznikne ještě něco hezčího, než když to čte jen tak. Když popustí uzdu fantazii, tak vznikne něco nečekaného. A když do toho zamotá ještě dnešní vzpomínky které se nevyslovují, tak je to to nejlepší, co jde.
    "Jé, ovečka!"
    Byl by z toho krásný fejeton. Pointa v poslední větě se přímo nabízí.
    ..Jdu si najít ještě něco. ;)

    OdpovědětVymazat

Pokud nemáte účet google, lze využít možnosti anonymní, a pak se - budete-li chtít - podepsat do komentáře, či variantu "Název/adresa URL", kam zadáte svou stránku (pokud nemáte, klidně tam šoupněte tetičku wiki) a své jméno. :) Za komentáře a názory budu neuvěřitelně vděčná, děkuji moc! :))